Осуђени нападачи на Вазурино обезбеђење

Први основни суд у Београду осудио је навијаче "црно белих" Вељка Беливука (31) на годину дана кућног затвора, а Дарка Ристића (28) на годину и десет месеци "класичног" затвора због пребијања припадника обезбеђења директора ФК Партизана Милšоша Вазуре у априлу ове године испред просторија клуба.

Том одлуком суд је потврдио споразум о признању кривичног дела који су они прошле седмице закључили са Првим основним тужилаштвом у Београду, рекла је Танјугу портпарол суда судија Ивана Рамић.

Она је додала да је суд обојици продужио меру забране напуштања боравишта до правоснажности пресуде.

Према споразуму, који је потврђен пресудом, Беливук је за казну од годину дана кућног затвора признао кривично дело насилничко понашање, а Ристић за годину и 10 месеци затвора насилничко понашање у стицају са тешком телесном повредом.

Њима је у јуну било почело суђење и након неколико претреса, дошло је до нагодбе између Беливука и Ристића са тужилаштвом због чега је суђење прекинуто.

Током суђења су саслушни оштећени, који се нису придружили кривчном гоњењу нити су истакли одштетни захтев.

Милошš Вазура није имао статус оšтецхеног, нити су они били оптуžени за угорžавање његове сигурности.

Инцидент се догодио се 28. априла испред просторија клуба ФК Партизан а забележиле су га сигурносне камере, на основу чијих снимака су неколико дана касније ухапшени.

Оптужени Вељко Беливук и Дарко Ристић су на почетку суђења у јуну рекли да нису имали намеру да нападну Вазуру, потврдивши да су припадника његовог обезбеђења Кумбуровића изударали због тешке псовке.

Иначе, Апелациони суд у Београду је у марту ове године правоснажно осудио Беливука на пет година и 15 дана затвора, јер је 2007. године, као обезбеђење београдског сплава "Блејвоч" ударцима металном столицом по глави нанео тешке телесне повреде Б. М. након вербалног сукоба са њим и његовим пријатељима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво