Настављено испитивање сведока за напад на Бека

У Вишем јавном тужилаштву настављено је испитивање сведока у оквиру истраге која се води против Александра Здравковића, осумњиченог да је покушао да убије бизнисмена Милана Бека у новембру 2014. године.

Испитивање Бека биће накнадно заказано пошто се врати са службеног пута. Беко треба да сведочи у својству оштећеног, а за данас су заказана саслушања још три сведока.

У тужилаштво је из притвора Окружног затвора приведен Здравковић, јер жели да присуствује испитивању сведока.

Здравковић је у тужилаштво са седиштем у Катанићевој улици приведен под јаким полицијским обезбеђењем, а током његовог довожења околни саобраћај био је привремено заустављен.

Беко треба да по трећи пут даје исказ поводом напада на њега у својству оштећеног, пошто је раније сведочио у поступку против Маје Адровац, која је у јуну првостпеном пресудом ослобођена од оптужби да је помагала НН извршиоцу који је покушао да га ликвидира 14. новембра 2014. године испред куће у којој живи са породицом.

Здравковић, који је ухапшен у јулу, тек у септембру је званично изнео одбрану пред тужиоцем негирајући било какву везу са покушајем убиства Бека.

Након хапшења, он није желео да износи одбрану јер је био рањен у једном обрачуну и трпео је болове, а управо то рањанвање помогло је да га повеже га са случем "Беко".

Пошто је био хоспитализован, полиција је проверила његов ДНК и упоређивањем са раније нађеним траговима у вези са Бековим случајем закључила да је реч о истој особи, након чега је Здравковић ухапшен.

На терет му се ставља кривично дело "тешко убиство у покушају" и налази се у притвору.
Наредбом о спровођењу истраге, Здравковић се терети да је са више непознатих особа покушао да убије Бека, као и да је довео у питање живот његовог возача Драгана Драгаша, и то тако што пуцао у њих када је возач успорио кретање возила како би даљинским управљачем отворио капију куће у којој живи бизнисмен.

Он је и раније сумњичен за тешка кривична дела као припадник "земунског клана", али је оптужби ослобођен.

Виши суд у Београду је у јуну првостепеном пресудом ослободио Мају Адровац оптужби за помагање у покушају убиства Бека, а њен муж се доводи у везу са овим делом, мада још није под званичном истрагом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво