Допуна вештачења у случају Јочићевог удеса

Општински јавни тужилац у Великој Плани Весна Ивановић затражила је од истражног судије допуну вештачења, која би допринела доношењу одлуке о саобраћајној несрећи у којој је повређен биши министар Јочић.

Полицијска станица у Великој Плани доставила је тужилаштву тог града службену белешку разговора са Јочићем о удесу који се догодио 25. јануара на ауто-путу Београд-Ниш код Велике Плане.

Oпштински јавни тужилац у Великој Плани Весна Ивановић нагласила је да је одмах по добијању службене белешке полицијске станице предложила истражном судији Мирољубу Живановићу да допуни списе истраге тако што ће уврстити писани налаз и мишљење Института Саобраћајног факултета из Београда.

"Потребно је да се допуни и вештачење како би вештаци дали 'одређеније мишљење' у погледу битних околности значајних за доношење одлуке о саобраћајној несрећи" нагласила је Весна Ивановић.

Oпштински јавни тужилац у Великој Плани такође је додала да је неопходно и да се вештаци изјасне како је, у техничком погледу, требао да поступи возач 'мерцедеса', у којем је био министар Јочић, да би вожња била безбедна.

Према првој верзији догађаја, службено теренско возило "мерцедес Г 500" ударило је пса због чега је возач Мирко Дамјановић изгубио контролу па је аутомобил ударио у ограду и више пута се преврнуо.

Да подсетимо, Јочићев возач Дамјановић је такође повређен у удесу.

За утврђивање околности у којима се догодио удес и Министарство унутрашњих послова Србије формирало је деветочлану комисију коју је водио начелник Полицијске управе Смедерево Дејан Поповић.

"У белешци је назначено да је господин Јочић спавао у време када се удес догодио и да не зна никакве детаље о томе шта се догодило", објаснила је Ивановић.

Поповић је раније изјавио за медије да је комисија урадила свој део посла, али да информације о томе може да пружи Министарство унутрашњих послова, које се није огласило.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи