Maтић: Сведоци потврђују оптужницу у случају убиства Ћурувије

Председник Комисије за истраживање убистава новинара Веран Матић наводи да сведочења некадашњег заменика начелника РДБ-а Зорана Мијатовића и некадашњег команданта ЈСО Милорада Улемека потврђују оптужницу против извршилаца убиства Славка Ћурувије.

Веран Матић указује да је Мијатовић 2001. године, када је спровођена једна од првих истрага убиства, рекао да нису утврђени други разлози за налагање праћења Ћурувије, неколико дана непрекидно пре убиства, осим очигледне злоупотребе пратећег апарата за извршење убиства Ћурувије.

"Улемек је потврдио да му је Радомир Марковић рекао да су убице Славка Ћурувије Мирослав Курак и Ратко Ромић, а остао је и при изјави коју је у фази истраге дао Тужилаштву за организовани криминал, чиме је посредно потврдио да је крајем марта 1999. године Радомир Марковић тражио од њега да убије Ћурувију, а касније из затвора и да организује ликвидацију Курака", истакао је Матић у писаној изјави достављеној медијима.

Поред тога, додао је Матић, Улемек је рекао да је на основу сопственог искуства сигуран да су организатори и извршиоци оптужени, као и да му је прећено како би одустао од своје изјаве, што није учинио.

Матић је изразио уверење ће надлежни државни органи истражити и пред лице правде извести све особе које су претиле и учествовале у претњама сведоку и тиме извршиле кривично дело против правосуђа.

"Комисија и ја као њен председник, уз подршку независности рада Суда, изражавамо наду да ће сви покушаји утицаја на сведоке бити примерено истражени и санкционисани", закључио је Матић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи