Еулекс нуди 82.000 евра за информацију о убиству цариника

Обележена је годишњица смрти царинског службеника Еулекса Адријуса Шенавичијуса, а Еулекс не одустаје од расветљавања убиства свог припадника од пре три године на северу Косова, и за информацију која може да доведе до хапшења извршиоца или извршилаца тог убиства нуди награду од 82.000 евра.

То је саопштено данас, на обележавању треће годишњице смрти литванског царинског службеника.

Заменик шефа Мисије Бернд Тран положио је венац на месту убиства Адријуса Шенавичијуса.

Тран је рекао да је смрт Адриуса била трагични догађај за његову породицу, пријатеље и његове најдраже, као и за Мисију.

"Његова породица и ми, његове колеге, још не знамо зашто и ко га је убио. Адријус се никада неће вратити својој породици. Сви ми заслужујемо одговоре и правда мора бити задовољена", изјавила је шефица Мисије Александра Пападопулос.

Литвански цариник Адријус Шенавичијус убијен је пре три године када су два возила Еулекса засута паљбом на територији општине Звечан, на магистралном путу Косовска Митровица – Лепосавић, код места Балабан. Нападачи до данас нису пронађени, а у том нападу рањена су још тројица припадника Еулекса. 

На Еулексово возило пуцано је док се кретало ка прелазу Јариње како би службеници преузели смену.

Адријус Шенавичијус био је царински службеник Еулекса који је радио у саставу редовних смена на прелазима на северу Косова од августа 2012. године.

Шенавичијус је први припадник Еулекса који је погинуо од почетка рада те мисије. Претходно, на Косову је страдало укупно осам припадника Унмикове полиције.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара