Заказано припремно рочиште за злочине у Сребреници

Припремно рочиште у процесу "Сребреница" који се води против осам бивших припадника Специјалне бригаде МУП-а Републике Српске због злочина над цивилима, заказано је за 20. септембар.

На припремном рочишту, које ће бити затворено за јавност, оптужени ће се кратко изјаснити о кривици, а потом ће се утврђивати који ће се докази тужилаштва и одбране изводити пред судом.

Након тога суд ће заказати почетак суђења, на којем ће оптужени моћи да изнесу своју одбрану у присуству јавности.

Одељење за ратне злочине Вишег суда у Београду потврдило је оптужницу у случају "Сребреница" против осам бивших припадника Специјалне бригаде МУП-а Републике Српске због злочина над цивилима, саопштио је тај суд.

Оптужницом Тужилаштва за ратне злочине окривљенима се на терет ставља извршење кривичног дела ратни злочин против цивилног становништва у саизвршилаштву.

Оптужница терети Недељка Милидраговића, Алексу Голијанина, Миливоја Батинића, Александра Дачевића, Бору Милетића, Јована Петровића, Драгомира Паровића и Видосава Васића.

Они су оптужени да су у Сребреници починили ратни злочин над цивилним становнишšтвом, тако што су у хангару "Кравице" 14. јула 1995. године убили више стотина муслимана.

Међу жртвама које су убијене у хангару Кравице до сада је идентификовано вишšе од 1.300 цивила муслиманске националности, чији су посмртни остаци пронађени у масовним гробницама Глогова 1 и 2 и Равнице, као и у више секундарних гробница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво