Експлозија испод аутомобила у Нишу, три особе повређене

Три особе су повређене, од којих две теже, када је ноћас у 2.30 експлодирала бомба испод аутомобила у центру Нишa. Повређени нису животно угрожени. Тужилац је напад окарактерисао као тешко убиство у покушају.

Како РТС сазнаје, бомба је била постављена испод белог "голфа" врањских регистарских таблица, а експлозија се чула у тренутку када је власник аутомобила отворио врата.

Мушкарцу (34) који је био мета напада и који је, како сазнајемо, од раније познат полицији, лекари нишког Клиничког центра рано јутрос ампутирали су потколеницу. 

На грудној хиругији, са тешким повредама, оперисан је и студент, случајни пролазник. Најмлађа међу повређенима, 21-годишња девојка, која је у тренутку експлозије била на улици, после указане помоћи у Ургентном центру пуштена је на кућно лечење.

"Врло је важно да се и у оваквим непријатним систуацијама покаже да све здравствене службе реагују правовремено јер су за неколико сати повређени оперисани и сада су у асполутно стабилни", указује директор КЦ Ниш Зоран Радовановић. 

Причињена је материјална штета на још три аутомобила која су се налазила у близини "голфа", као и на стаклима оближњих локала. 

"Овде ми је локал, када сама дошао сломљено је све... Кажу да је у пола три подметнуата бомба испод аута...", прича власник локала. 

У полицији је потврђено да је у 2.30 у Улици цара Душана у центру Ниша одјекнула експлозија. У тој улици се и даље могу видети трагови експлозије на тротоару, као и делови аутомобила.

Полиција не саопштава детаље инцидента, а виши тужилац је напад на 34-годишњег мушкарца окарактерисао као тешко убиство у покушају.

Још се не зна мотив за покушај убиства.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво