Окончана драма у Блоку 45, полиција привела нападача (снимак хапшења)

Приведен наоружани мушкарац након готово 18 часова претраге у солитеру на Новом Београду, у Улици Јурија Гагарина 241. Током ноћи је био блокиран улаз у зграду. Полиција данас најпре напустила лице места, да би се затим вратили полицајци у цивилу и припадници интервентне полиције, након чега је уследило хапшење. Током полицијске акције нико није повређен.

14.00 - Полиција привела нападача у Блоку 45.

13.55 - На лице места вратили су се инспектори у цивилу, а затим и једно возило са ротацијом из кога су излетели припадници интервентне јединице, који су ушли у зграду, пише Блиц.

13.30 - Након што осумњичени није пронађен у солитеру, полиција се повукла са лица места. 

11.30 - Полиција и инспектори у цивилу су на лицу места, а новинарске екипе и грађани замољени су да се удаље од зграде, јавља репортер РТС-а. 

08.00 - Видели смо човека кад је улетео кроз прозор, али нисмо знали ко је, мислили смо да се дечаци играју, рекла је једна од станарки из зграде у Улици Јурија Гагарина 241.

Мушкарац средњих година ухапшен је нешто после 14 часова у Улици Јурија Гагарина 241, свега двадесетак минута након што се полиција повукла, после вишечасовне опсаде и потраге за особом која је синоћ изрешетала аутомобил на Новом Београду, а затим побегла у ту зграду.

Како РТС незванично сазнаје, ухапшени се претходно скривао у стану свог пријатеља на 12. спрату зграде. Комшије кажу да станује у оближњој згради, да је уживалац наркотика а недавно се вратио из Бразила.

Из МУП-а су саопштили да се основано сумња да је он учествовао у догађају на Новом Београду, у коме је испаљено више хитаца из ватреног оружја и када су оштећена два возила. 

После опсаде солитера, нешто после 13 часова, полицијске снаге су се повукле, да би свега двадесетак минута касније у зграду утрчали полицајци у цивилу, а за њима и припадници интервентне бригаде и привели једну особу.

Засад неидентификовани мушкарац који је возио црни аутомобил БМВ, синоћ нешто после 20 сати почео је да пуца насумично из возила и аутомобилом ударао у друга возила у Улици Јурија Гагарина на Новом Београду.

После пуцњаве, осумњичени је побегао даље Улицом Јурија Гагарина, али му је код броја 213 отпао точак на возилу, па је наставио да трчи и наоружан улетео у солитер у Улици Јурија Гагарина 241. Полиција је у аутомобилу нападача нашла два пиштоља.

Полиција је током ноћи улазила и излазила из зграде са опремом за пробијање врата. Припадници интервентне полиције опремљени су шлемовима и наоружани дугим цевима.

Станарима је затим допуштено да улазе и излазе из зграде, али уз строге безбедносне мере – прављени су спискови и свако ко је излазио морао је да се пријави и да каже када ће се вратити.

Једна од станарки је уступила полицији снимак са безбедносних камера на којем се може уочити осумњичени. Реч је о проћелавој особи у тридесетим годинама која је носила наочаре за сунце.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић честитао је свим припадницима полиције који су учествовали у читавој активности на професионалном раду и одговорности коју су показали обављајући своју дужност, саопштио је МУП.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво