Трибунал одбацио приговор Младићеве одбране

Судско веће Хашког трибунала одбацило је приговор одбране Ратка Младића због окончања одбрамбеног доказног поступка.

Одлуку о одбацивању приговора потписао је председавајући судија Алфонс Ори, наводи се у саопштењу Трибунала.

Одбрана је 18. августа упутила приговор Судском већу Хашког трибунала због окончања одбрамбеног доказног поступка указујући да одбрана није завршила испитивање свих сведока.

Одбрана је у поднеску навела да је Судско веће четири пута игнорисало њене захтеве и жељу да пред суд изведе још тројицу сведока, као и да није искористила додељене сате за изношење доказа.

Одбрана је затражила разумно објашњење о окончању доказног поступка и нагласила да она није завршила изношење доказа те да би окончање поступка одбране у овој фази представљало грубо кршење права на фер суђење.

До краја суђења Младићу остаје да тужиоци и браниоци уложе завршне поднеске и одрже завршне речи.

Расправно веће је одбрани и оптужби дало рок до 25. августа да се изјасне која би казна била примерена, ако би Младић био проглашен кривим.

Бивши командант Главног штаба Војске Републике Српске Ратко Младић оптужен је за геноцид у Сребреници, прогон муслимана и Хрвата широм БиХ гранатирање, као и за узимање припадника УНПРОФОР-а за таоце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво