Две несреће у Поморављу – један погинуо, 14 повређених

Једна особа је погинула а 14 повређено у две саобраћајне несреће које су се синоћ догодиле у Поморавском округу. Повређени су смештени у ћупријску болницу и нико није животно угрожен.

Како је за РТС рекао портпаролка јагодинског СУП-а Гордана Цветић, у удесу на путу Ћуприја–Параћин учествовала су два путничка возила, коњска запрега са два коња, као и аутобус на локалној линији Параћин–Ћуприја–Јагодина.

Несрећа се највероватније догодила када је, како кажу у полицији, једно путничко возило кренуло у претицање аутобуса и том приликом ударило у запрегу која се кретала из супротног смера.

Сви повређени су смештени у ћупријску болницу и нико није животно угрожен.

Директор болнице Слободан Гајић у изјави за РТС рекао је да је шест особа из удеса код Ћуприје збринуто у тој установи, а да двоје од њих имају теже повреде.

"Десетогодишње дете које је било на запрежном возилу има прелом бутне кости, а мушкарац са запреге стар 45 година прелом потколенице и он је хитно оперисан", напоменуо је Гајић. 

На место несреће током преподнева изашао је и општински комунални инспектор који је дао налог Јавном предузећу "Зоохигијена" да адекватно уклони настрадале животиње, које су како се претпоставља, спасиле петоро путника на запрежном возилу.

У другој саобраћајној несрећи у која се догодила око 22.30 на путу Свилајнац–Деспотовац, једна особа је смртно страдала, а била је у путничком возилу које је ударило у аутобус, јавља Танјуг.

"У аутобусу је повређен возач и седморо путника и сви су задобили лакше телесне повреде", рекла је Цветићева. Директор ћупријске болнице рекао је да је троје задржано на лечењу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи