Ослобођени за пљачке банке и поште у Добановцима и Крушевцу

Апелациони суд у Београду је због недостатка доказа правоснажно ослободио Милоша Ђорђевића и Вељка Петковића од оптужби да су 26. августа 2010. године опљачкали експозитуру Агробанке у Добановцима и узели преко 960 хиљада динара, као и да су 18. децембра исте године опљачкали пошту у Крушевцу и узели 1.6 милиона динара.

Истом одлуком, која је објављена на сајту суда, Бељко Петковић је правоснажно ослобођен и оптужби за још једну пљачку банке у Београду и крађу аутoмобила у Крушевцу исте године.

У образложењу пресуде Апелационог суда наводи се да је Виши суд правилно закључио да нема доказа да су наведени окривљени извршšили кривична дела која су им стављена на терет, па их је правилно ослободио од оптужбе.

Оптуженом у истом случају Милану Марковићу је преиначена ослобађајућа пресуда Вишег суда у Београду, па је осуђен због напада на полицајца на Новом Београду 7. фебруара 2011. године на казну од седам година и 60.000 динара, у коју му је урачуната је и раније изречена правноснажна казна од шест година затвора.

С обзиром да је пресуда преиначена на осуђујућу, Марковић има право да уложи жалбу у трећем степену.

Марковић је, како се наводи у пресуди, осуђен јер је желећи да избегне легитимисање полицији, вожњом у рикверц већом брзином ударио полицијски ауто у коме су се налазили полицајци Б. Б. и В. В.

Пошто су полицајци покушали да га зауставе повицима "Стој полиција“, показујући му кроз отворен прозор полицијског аутомобила службену легитимацију, Марковић је, како се наводи у пресуди, великом брзином предњим крајем возила ударио полицијског службеника Г. Г, који се налазио на коловозу и набацио га на хаубу свог возила.

Полицајац је ударио левим раменом у ветробранско стакло и том приликом задобио лаку телесну повреду, након чега се окривљени зауставио, па су му полицајци пришли.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво