Шарићу укинута пресуда за шверц кокаина

Апелациони суд у Београду укинуо је првостепену пресуду Дарку Шарићу, којом је осуђен на 20 година затвора због организовања шверца кокаина.

Пресуда је укинута због "битне повреде одредаба кривичног поступка", а предмет је враћен на поновно суђење, наводи се на сајту суда.

Апелациони суд је на сајту објавио да је одлуку о укидању првостепене пресуде донео 25. маја, а одлучено је да Шарић остане у притвору до даље одлуке првостепеног суда.

Шарићеви браниоци затражили су раније од Апелационог суда да се поништи пресуда првостепеног суда и понови суђење.

Они су тврдили да не постоји ниједан доказ који потврђује наводе из првостепене пресуде или указује да је Шарић крив.

Према првостепеној пресуди Специјалног суда, донетој 13. јула 2015, чланови Шарићеве криминалне групе осуђени су на затворске казне од 11 до 20 година.

Дарко Шарић је према тој првостепеној пресуди био осуђен на 20 година затвора, док је троје припадника групе ослобођено, а тројица сведока сарадника осуђена су на затворске казне од по неколико месеци.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво