Породица Битићи незадовољна одсуством напретка у истрази

Правни заступници породице браће Битићи, америчких држављана који су убијени током сукоба на Косову 1999. године, саопштили су да "упркос више пута поновљеним захтевима, породица није добила никакве нове информације у вези са будућим плановима да се иде напред са тим случајем".

Незадовољство породице убијених изражено је у и-мејлу који су америчкој агенцији АП у њихово име послали правни заступници.

У мејлу се, такође, наводи да породица за то сматра одговорним премијера Србије Александра Вучића, "зато што још није испунио обећање да ће осумњичени за тај злочин бити изведени пред лице правде".

АП је тим поводом, како се наводи, тражио коментар од неименованог званичника Владе Србије, који је, како се цитира, рекао: "Радимо на случају."

Правни заступници породице Битићи тврде да је у истрази био велики број пропуста.

"Сведоцима нису дати јасни сигнали да ће бити заштићени. Нису подигнуте оптужнице. Осумњичени ратни злочинци, међутим, пролазе знатно боље", наводе у и-мејлу.

Такође, тврде да је главни осумњичени у том случају, чије име се не наводи у тексту, и даље саветник за безбедност државног врха Србије.

Тела браће Битићи, Илија, Мехмета и Агрона, су пронађена у масовној гробници 2001. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи