Хапшење полицајаца у Суботици

Полиција је ухапсила осам полицајаца из Малог Иђоша, од којих су петорица осумњичени за примање мита, а тројица за злоупотребу службеног положаја.

Ухапшенима је одређено задржавање до 48 сати, наводи се у саопштењу МУП-а.

Сумња се да су Ч. П, Р. Д, М. С, К. Д. и Т. С. почетком ове године, углавном на путу Мали Иђош-Бачка Топола и у местима Мали Иђош, Фекетић и Ловћенац, приликом контроле саобраћаја од особа које су починиле саобраћајне прекршаје захтевали и примали новац, како не би евидентирали уочене прекршаје.

На тај начин оштећен је буџет Србије за око 1,2 милиона динара.

Х. Ј. се терети да као непосредни старешина није предузео мере и радње из своје надлежности према двојици полицајаца осумњичених за примање мита, као и да је утицао на оштећеног да одустане од пријаве, чиме је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Такође, сумња се да С. И. и Ђ. О. нису предузели законом предвиђене мере и радње у вези са саобраћајном незгодом која се догодила крајем 2015. године.

Иако су изашли на лице места, они нису извршили увиђај, нити су обавестили надлежно тужилаштво, а догађај нису ни евидентирали.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи