Случај Милићев: Одбрана тражи ново суђење, тужилаштво већу казну

Одбрана Марка Милићева затражила је да се укине првостепена пресуда којом је осуђен на четири и по године затвора и да се суђење понови. Тужилаштво жалбом тражи да се пресуда укине и суђење понови или да се преиначи посебно у погледу кривичне санкције, јер је за Милићева тражило 10 година затвора, имајући у виду тежину кривичног дела, да је остале оптужене у том предмету инструирао како да се понашају након инцидента, као и да је више пута осуђиван за друга кривична дела.

Говорећи на жалбеној седници пред Апелационим судом, Милићев је рекао да је већ две године разапет у медијима, такође тврдећи да Јовановићева смрт није била само његов пропуст, с обзиром на то да је покојни Лука гурао покварену "ладу" са другарима преко моста без икакве сигнализације.

Несрећа на Бранковом мосту догодила се 25. јула 2014, када се Лука Јовановић враћао из града са пријатељима кући. Њима се на мосту покварила "лада" и кад су изашли да је прегурају у зауставну траку, на њих је налетео "мини-кантримен" који је возио Марко Милићев. Он се није зауставио већ је продужио и сакрио возило. Јовановић је преминуо дан касније у Ургентном центру.

На данашњу седницу Апелационог суда за разматрање жалби није дошао кум Милићева, оптужени Братислав Весовић, осуђен на годину дана затвора, док таксиста Саша Јанковић није уложио жалбу па се није ни јављао за реч.

Браниоци оптужених тражили су да се првостепена пресуда укине и наложи ново суђење.

Тужилаштво жалбом тражи да се пресуда укине и суђење понови или да се преиначи посебно у погледу кривичне санкције, јер је за Милићева тражило 10 година затвора, имајући у виду тежину кривичног дела, да је остале оптужене у том предмету инструирао како да се понашају након инцидента, као и да је више пута осуђиван за друга кривична дела.

Иначе, према закону, Апелациони суд може да пресуду потврди, да је преиначи или да је укине и наложи да се суђење понови.

Милићев је прошле године осуђен на четири и по године затвора јер је у јулу 2014. године својим возилом "мини-кантримен" усмртио Јовановића (21) на београдском Бранковом мосту, а потом побегао са лица места и из државе.

Весовић је осуђен на годину дана затвора јер је крио Милићева након инцидента, али и зато што му је помогао да сакрије "кантримен", а возач "Пинк таксија" Саша Јанковић на условну казну од седам месеци затвора, с роком провере од две године, јер није пријавио да је дошло до удеса иако је, према оптужници, видео да је "кантримен" оштећен.

Милићев је осуђен за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, а оптужницом се терети да је кобне ноћи у пијаном стању возио неприлагођеном брзином и након инцидента није стао да види шта се догодило.

Он се налази у притвору од депортације из Кине у септембру 2014. године. Tај случај је изазвао велику медијску пажњу крајем лета 2014. године, с обзиром на то да је Милићев након инцидента био у бекству, а месец дана касније је ухапшен у Кини и у кратком року је изручен Србији.

Током тог процеса, споран је био и ауто којим је извршено кривично дело, с обзиром на то да никада није пронађен, а сумња се да је растављен на комаде и да није био регуларан.

Судија за претходни поступак Трећег основног суда у Београду је средином септембра 2014. године донео пресуде којима је петоро Милићевљевих пријатеља, који су кобне вечери били са њим у ауту, осудио на казне кућног затвора од четири до 10 месеци, за које су се нагодили са тужилаштвом уз признање кривичног дела.

Тамара Богдановић је осуђена на 10 месеци кућног затвора, Милица Новаковић на осам, Бојана Петровић на четири месеца, а Никола Лепен и Дана Маневски на по шест месеци кућног затвора.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи