Артманова тврди да се Милошевић тровао у Хагу

Флоренс Артман, бивша портпаролка тужилаштва у Хагу, тврди да се бивши председник СРЈ и Србије Слободан Милошевић сам тровао леком "рифампицин" с циљем да погорша себи стање да би био пуштен да се брани са слободе, а онда би побегао у Русију.

Артманова је у интервјуу хрватском недељнику Експрес, који преносе медији у региону, рекла да се Милошевић сам тровао, као и да му је лек "неко доставио у ћелију".

Узимајући тај лек, како она каже, који се користи у лечењу лепре, Милошевић је поништио деловање лека за високи крвни притисак, од којег је патио.

"Од тога је лако могао да умре, али му то није био циљ, већ само да погорша стање. Милошевић је знао шта узима, јер је од тог лека урин плаве боје и јасно је да је то морао да види", навела је Артманова.

Према њеним речима, Милошевићева стратегија је била да избегне осуђујућу пресуду да не би, као неко ко је био на челу једне земље, остао у историји упамћен као кривац за геноцид.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво