Шарићеви браниоци траже ново суђење

На данашњем разматрању жалби на првостепену пресуду којом је Дарко Шарић осуђен на 20 година затвора због организовања шверца 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у западну Европу, Шарићеви браниоци затражили су поновно суђење.

"Не постоји ни један једини доказ који потврђује наводе из првостепене пресуде или указује да је Шарић крив. Да је судско веће имало храбрости донело би ослобађајућу пресуду", рекао је Шарићев адвокат Дејан Лазаревић у специјалној судници Окружног затвора у Београду.

Он је оценио и да је сведок сарадник Небојша Јоксовић, осуђен на пет месеци затвора "лажно сведочио и постигао договор са Тужилаштвом за организовани криминал".

"Замислите окривљеног (Јоксовића) коме је тужилац вратио грађевинске машине украдене у Немачкој вредне више од два милиона евра и земљиште пет хектара на Златибору. Ми смо приложили и писмо Јоксовића Шарићу где се правда за договор са тужилаштвом", додао је Лазаревић.

Други Шарићев бранилац и адвокат Николе Димитријевића, који је осуђен на 13,5 година затвора, Радослав Баћовић рекао је да је Јоксовић сведочио само о ономе што му је Шарић причао.

"Јоксовић сведочи само о ономе што му је Шарић причао. Он није сведок ниједног догађаја, па није јасно како је добио статус сведока сарадника", рекао је Баћовић.

Он је додао и у првостепеној пресуди није наведено коме је Шарић давао налоге, као и коме је давао новац.

"У делу који је Шарића теретио за организовање шверца кокаина, суд није дефинисао шта је ко учинио, већ наводи збирно", рекао је Баћовић.

Бранилац Жељка Вујановића, који је као још један од организатора осуђен на 18 година затвора, Сеад Спаховић рекао је да је пресуда незаконита и затражио поновно суђење.

Данашњем поступку присуствовао је и Дарко Шарић, а жалбе су изнели и адвокати осуђених Бобана Стојиљковића, Живка Сибинског, Владимира Рачића, Небојше Сретеновића, Милана Миловца, Петра Обрадовића и Борислава Туњића. Сутрашњи наставак затворен је за јавност.

Према првостепеној пресуди Специјалног суда од 13. јула 2015. године, чланови Шарићеве криминалне групе осуђени су на затворске казне од 11 до 20 година, троје припадника групе је ослобођено, а тројица сведока сарадника осуђена су на затворске казне од по неколико месеци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво