На Батровцима заплењена чарапа пуна дуката

Цариници су на граничном прелазу Батровци запленили 50 златника из 1923. године, чија је вредност процењена на преко 13.000 долара, саопштила је Управа царина.

Златнике су 24. маја покушали да прокријумчаре двојица белгијских држављана турског порекла, који су се на улазу у нашу земљу појавили у преподневним сатима, у аутомобилу "мерцедес" белгијских регистарских ознака.

На гранични прелаз су ушли траком обележеном зеленим семафором, чиме су се декларисали као неко ко нема ништа да пријави, што су и рекли царинским службеницима приликом сусрета, наводи се у саопштењу.

Међутим, детаљном контролом возила је у пртљажном делу испод тапацирунга, у фабричком простору предвиђеном за додатни прибор, пронађена чарапа напуњена дукатима, која је била прекривена компресором.

Дукати су привремено задржани, до окончања поступка пред надлежним судом, покренутог против једног од путника, који се по откривању прекршаја изјаснио као власник златника.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи