Ухапшен због напада на новинара из Вршца

Панчевачка полиција ухапсила је Милана Т. (29) под оптужбом да је возилом намерно ударио главног уредника портала Е-Вршац Александра Чупића, саопштила је полиција из тог града.

Милан Т. jе уз кривичну пријаву којом се терети за изазивање опште опасности и наношењe телесних повреда приведен надлежном тужилаштву, наводи се у саопштењу Полицијске управе Панчево.

Новинар Александар Чупић је раније рекао да се напад десио док је био на терену са колегама из Телевизије Ковачица у селу Парта, у близини Вршца, и навео да је камионетом покушао да га згази Милан Тикић, син локалног бизнисмена Драгана Тикића.

"Стајао сам поред пута када је наишао црни камионет који је возио левом страном, уместо десном, и ишао у мом правцу. Мислио сам да жели да сиђе на атарски пут и у последњем тренутку схватио да иде директно на мене. Успео сам мало да одскочим у страну, али ме је он ударио и одбацио са хаубе неколико метара", рекао је Чупић.

Оценио је да је реч о покушају убиства и то повезао са чињеницом да у последњих месец и по дана интензивно пише истраживачке текстове о везама Драгана Тикића са политичарима.

Чупић је додао да је случај пријавио полицији и изразио очекивање да ће напад бити оквалификован као покушај убиства.

Новинар је био задржан у вршачкој болници три дана на посматрању јер се пола сата након инцидента онесвестио. Данас је агенцији Бета рекао да је изашао из болнице на сопствени захтев.

Независно удружење новинара Србије и Независно друштво новинара Војводине поздравили су брзу реакцију полиције која је ухапсила нападача на уредника вршачког портала Е-Вршац Александра Чупића и затражила и примерену казну за њега.

"НУНС и НДНВ подсећају да се по Кривичном законику напад на новинаре сматра нападом на службено лице и да су предвиђене посебне санкције за угрожавање њихове безбедности", наводи се у саопштењу.

И Удружење новинара Србије затражило је строго казне за нападача, истичући да је за такво дело запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи