Младић тешко повређен на нишкој Железничкој станици

Седамнаестогодишњи младић тешко је повређен од удара струје око 17.00 часова на главној Железничкој станици у Нишу, јавља агенција Бета.

Помоћник директора Клинике за дечију хирургију и ортопедију Драгољуб Живановић каже да је дечак задобио углавном опекотине трећег степена.

"Опекотинама је захваћено 30 до 40 одсто тела, од главе до натколенице. Опекотине су оперативно обрађене и сада се примењују све неопходне мере како би се његово стање стабилизовало", истакао је Живановић.

Према његовим речима дечак (17) је примљен у свесном стању, али је због оперативне обраде опекотина уведен у анестезију. 

Представник Медија центра Јавног предузећа Железница Србије Ненад Станисављевић рекао је да се дечак повредио док се пео на један од теретних вагона који су стајали на споредном колосеку.

"Према информацијама којима располажемо дечак није дохватио жице које се налазе изнад вагона, али је ушао у струјно коло, јер се нашао преблизу проводника са напоном од 25.000 волти", рекао је Станисављевић.

Дечак који је повређен, додао је Станисављевић, на Железничку станицу дошао је са другом, а на вагон се попео да би се сликао.

"Тај простор на коме су се налазили је прописно обележен, свуда стоје упозорења да је опасно приближавати се електричним стубовима вагонима. Очигледно дечаци нису схватили озбиљно та упозорења", додао је Станисављевић.

Истакао је да због непоштовања упозорења сваке године на српским железницама страдају три до четири особе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи