Држављанин Србије отет у Либији

Држављанин Србије Мирослав Томић (46) отет је у суботу, 23. априла, у Либији, потврђено је РТС-у у Министарству спољних послова. Државни органи раде све што могу када је реч о отетом држављанину Србије, рекао је премијер Александар Вучић.

У Министарству је речено да су у сталном контакту са либијским властима, са којима чине све да се та ситуација што пре разреши и наш држављанин што пре нађе на слободи.

Како су за РТС потврдили у Министарству спољних послова, отет је 120 километара од границе са Египтом. Вечерње Новости пишу да је Томић, који ради на нафтним пољима удаљеним 1.200 километара од Триполија, отет приликом обиласка нафтне бушотине "Месина оилфилд", која је у власништву компаније "Арабиан голд олив компани".

Због чињенице да се бушотина не налази у зони сукоба претпоставља се да су отмицу извршиле локалне криминалне групе, највероватније како би тражили откуп.

Потрага је започела одмах по пријави нестанка.

Томић живи у Либији последњих 20 година и запослен је у немачкој компанији "Феростал", која се бави одржавањем нафтних цеви и постројења, а у екипи је једини Србин.

Новости наводе да је Томић, чија породица живи у селу Брасина код Малог Зворника, до пре три недеље био у Србији и да је планирао да се врати у јулу како би са супругом и двојицом малолетних синова отишао на заједнички одмор.

Последњи се са њим, дан пре отмице, чуо пријатељ који такође живи и ради у Либији, наводе Новости.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије