Јелена Милић добила полицијско обезбеђење

Директорка Центра за евроатлантске студије Јелена Милић добила је полицијско обезбеђење. Таква одлука уследила је после претњи и увреда којима је данима била изложена.

Прете јој, каже, месецима. Углавном преко друштвених мрежа.

Директорка Центра за евроатлантске студије обезбеђење је добровољно прихватила, али се, како каже, нада системском одговору државе на насилне поруке појединих екстремних организација.

"Стигло је све је уреду што се тога тиче и надам се да ће тужиластво сада реаговати брже јер се испоставило да су многе кривичне пријаве које смо ми подносили и због претњи које су ми упућене и због атака на нашу интернет страницу до сада баш нису биле процесуиране", каже Јелена Милић.

У полицији кажу да се ради безбедносна процена, али да би откривање било ког податка могло да изазове безбедносну сметњу.

"Ми не желимо да говоримо даље о детаљима али ћемо се потрудити да сваки грађанин Србије буде максимално заштићен и да се никоме било шта лоше не деси, да они који прете за то одговарају", каже министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Увреде и претње смрћу Јелени Милић и члановима њене породице стизале су у протеклом периоду углавном преко друштвених мрежа. На појединим интернет странама појавиле су се и фотографије њене ћерке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи