Шешељ: Очекујем драконску казну

Лидер СРС-а Војислав Шешељ изјавио је да очекује драконску казну у Хашком трибуналу, али мању од оне коју ће добити Радован Караџић. Поновио је да неће добровољно отићи у Хаг.

Војислав Шешељ тврди да је радикалима познато на колико година затвора ће бити осуђен Радован Караџић и најавио "митинг против Вучићевог режима", у знак протеста због те пресуде и споразума са НАТО пактом.

Лидер СРС-а је поновио да ни он, нити његово троје сарадника, неће добровољно отићи у Хаг, као и да не зна како ће реаговати власт. "И мене интересује шта ће режим да уради", истакао је Шешељ.

Коментаришући изјаву потпредседника Владе Расима Љајића да је Влада обавестила Трибунал о тешкоћама за спровођење налога да лидер радикала присуствује изрицању пресуде, он је шаљиво прокоментарисао да разуме њихове тешкоће, јер има преко 130 килограма.

Разлог поверљивости преписке између Владе и Хашког трибунала, уведене јуна прошле године, он види у жељи да се "мимо очију јавност и мимо његовог знања договарају шта и како да раде".

На опаску да је Љајић рекао да су они у надлежности правосудних органа Србије, Шешељ је запитао да ли то значи да нам је Хашки трибунал пренео надлежности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво