Беко тврди да јуче није био на Бизнис форуму

Милан Беко је изјавио да је лаж да је примио позив за јучерашње суђење Маји Адровац, оптуженој за помагање у покушају његовог убиства.

Иако је Виши суд данас саопштио да је бизнисмен Милан Беко уредно позван на јучерашње суђење Маји Адровац где је требало да буде испитан у својству оштећеног, Беко тврди да то није тачно.

Беко у свом саопштењу тврди да је "лаж" да је присуствовао Бизнис форуму на Копаонику и да је примио позив суда за јучерашње суђење Маји Адровац, оптуженој за помагање у покушају његовог убиства.

Виши суд је раније данас саопштио да је Беко био уредно позван на јучерашње суђење и да је требало да буде испитан, као и да о томе постоји доказ у судским списима.

Суд је такође навео да је Беко био на бизнис Форуму на Копаонику.

Беко међутим тврди супротно и надоди да "смелост појединаца сакривених иза имена Вишег суда, да износе неистине не улива сигурност да се у такву установу може ићи по правду".

Истим поводом огласио се и његов пуномоћник адвокат Зденко Томановић који тврди да Виши суд у јавност износи непостојеће чињенице.

"Чињенична нетачност, да је Милан Беко био на Бизнис форуму на Копаонику а да је истовремено примио позив за суђење, уз правну нетачност да присуство пуномоћника на припремном рочишту има правно значење да је оштећени примио позив за главни претрес, личи на препознатљив навијачки стил којим појединци који се сакривају иза имена Вишег суда удаљавају суд од своје законом и уставом уређене улоге", навео је Томановић.

Портпарол Вишег суда у Београду Тања Кољеншић је у изјави Танјугу поновила да постоји доказ о уредној достави позива који се налази у списима предмета.

Кољеншић је напоменула да ће повратница – доказ о уредно урученом позиву, у понедељак бити доступна јавности с обзиром на предстојећи викенд.

Суд је на јучерашњем главном претресу констатовао да је "оштећени Милан Беко уредно позван, а именовани се наведеног дана у својству учесника налазио на 'Копаоник бизнис форуму'", наводи се у саопштењу суда.

Суд је подсетио да је адвокат Томановић присуствовао и припремном рочишту у том кривичном поступку 22. фебруара, када је као пуномоћник оштећеног упознат са тим да је испитивање оштећеног Милана Бека одређено за 10. март 2016. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи