Читај ми!

Чланови "ђубретарске мафије" ослобођени оптужби

Специјални суд у Београду због недостатка доказа ослободио је бившег директора ЈКП "Градска чистоћа" Драгана Игњатовића и 15 његових сарадника оптужби да су злоупотребама прибавили корист у вредности од скоро 311 милиона динара.

То је друга првостепена пресуда овој групи, пошто је прву, којом су Игњатовић и његови сарадници били осуђени на вишегодишње казне затвора, укинуо Апелациони суд и наложио да се суђење понови.

На ову пресуду Тужилаштво за организовани криминал имаће право да уложи жалбу Апелационом суду.

Оптужницом се оптужени терете да су извршили кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица и прање новца.

Тужилаштво сматра да су групу организовали Игњатовић, Кузманов и Пуце, од јануара 2005. до 13. новембра 2007, и да је посредством приватних фирми својих чланова, склапала фиктивне уговоре са "Градском чистоћом", која је плаћала увећане рачуне за робу која јој није била испоручена.

Овај случај почео је 2006. године хапшењем више од 20 осумњичених, али је деветоро пре две године правоснажно ослобођено оптужби.

Осим Игњатовића у овом случају ослобођени су власник три фирме, Милан Кузманов, познатији као "Мишко Бугарин" и власник предузећа "Хидраулик систем" Горан Пуце, затим Енвер Мурсељи, Небојша Друловић, Владимир Бјелановић, Новица Остојић, Предраг Дејановић, Александар Гајић, Милан Јанчић, Ненад Јокановић, Предраг Јокановић, Дејан Рајковић, Небојша Савић, Дејан Трмчић и Небојша Вукосавић.

Прво укинутом пресудом Игњатовић је био осуђен на девет и по година затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи