Читај ми!

Марко Мишковић затражио ослобађајућу пресуду

Син власника "Делта холдинга" Марко Мишковић поновио је да га никада није занимала трговина акцијама и да се тиме никада није бавио.

Мишковић је затражио од Специјалног суда у Београду да га ослободи оптужби за злоупотребе са путарским предузећима и утају пореза, тврдећи да није извршио та кривична дела.

Током излагања завршне речи, млађи Мишковић је апеловао на суд и да му врати пасош и поновио да никада није трговао акцијама.

Завршну реч сутра ће изнети и остали оптужени за злоупотребе са путарским предузећима и фабриком мазива из Крушевца, након чега ће суд одредити датум изрицања првостепене пресуде.

Власнику "Делта холдинга" Мирославу Мишковићу пресуда неће бити изречена тада, јер му је суђење из здравствених разлога раздвојено крајем прошле године и чека се његов опоравак да би се суђење наставило.

Крајем јануара Тужилаштво за организовани криминал у својој завршној речи предложило је високе затворске казне за све окривљене, а за поједине и новчане казне, док су браниоци тражили ослобађајуће пресуде, тврдећи да нема доказа да су злоупотребили службени положај или учинили неко друго дело.

За Марка Мишковића тужилац је предложио десет година затвора и новчану казну од милион динара.

За власника "Нибенс" корпорације Мила Ђурашковића тужилаштво је предложило казну од 15 година затвора због оштећивања путарских предузећа, али и крушевачке фабрике мазива.

За остале оптужене, њих укупно 13, тужилаштво је предложило казне од седам до 12 година затвора, а за двоје оптужених и новчану казну од милион динара.

Против Мишковића и Ђурашковића, као и још осам оптужених, покренут је 2012. кривични поступак због оптужби да су оштетили путарска предузећа за више милиона евра.

Случај ФАМ покренут је пре поступка против Мишковића.

Мирослав Мишковић, његов син Марко и Ђурашковић ухапшени су у децембру 2012. године.

Пуштени су да се бране са слободе, уз јемства од више милиона евра, а пасоши су им и даље у судском депозиту и не могу да напусте боравиште без одобрења суда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво