Давинић ослобођен оптужби за злоупотребу положаја

Виши суд у Београду ослободио је некадашњег министра одбране Србије и Црне Горе Првослава Давинића оптужби за злоупотребу положаја приликом продаја пушака из Црне Горе и куповине стана начелнику Генералштаба Војске Србије и Црне Горе Љубиши Јокићу.

Ослобађајућа пресуда је у том случају изречена и другооптуженом генералу Милуну Кокановићу.

Против Давинића вођено је неколико судских поступака, а до сада је у само једном правоснажно условно осуђен и то јер је 2005. године Црној Гори поклонио војни брод вредан око 3.6 милиона динара, и тако оштетио буџет државне заједнице.

Давинићу је у том случају одлуком Апелационог суда у Београду изречена казна затвора од осам месеци и истовремено је одређено да се казна неће извршити уколико у року од три године не изврши ново кривично дело, док је Република Србија је ради остваривања имовинско - правног захтева упућена на парницу.

Он је већ правоснажно ослобођен по три оптужнице та такозвану - аферу "Панцир", затим за станове за "Кобре", и стан за једног официра, а у току му је суђење за у случају познатом као "сателит".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи