Читај ми!

Егзотични напитак са змијом поново заплењен на аеродрому

Цариници су на Аеродрому "Никола Тесла" онемогућили да у земљу још једном буде унесена флаша егзотичног азијског напитка, у који су уроњене змија и шкорпија, а који туристи неретко доносе као сувенир.

Овога пута флашу напитка са собом је донео 31-годишњи Крушевљанин који је у Београд допутовао из Камбоџе.

У његовом коферу јуче је пронађена флаша традиционалног азијског пића у које су уроњене змија и шкорпија.

Змија, иначе, припада заштићеној врсти, па је за пренос преко границе потребна и посебна дозвола коју путник није имао, каже се у саопштењу.

Инспектори из Министарства пољопривреде и заштите животне средине задужени за спровођење конвенције ЦИТЕС потврдили су да се ради о заштићеној врсти змије, због чега је и тај путник остао без сувенира.

Претходни такав случај откривен је 11. јануара, такође на аеродрому, када је путница из Загреба у свом пртљагу носила чак девет флаша тог традиционалног еликсира, наведено је у саопштењу Управе царина.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво