Србија предлаже да се случај радикала уступи домаћим судовима

Међународни суд у Хагу саопштио је да је Србија предложила председнику те институције да размотри могућност да случај троје радикала, оптужених за непоштовање суда у Хагу, проследи српском правосуђу. Председник Националног савета за сарадњу с Хагом Расим Љајић каже да су почетком месеца послали извештај у Хаг, али не жели да говори о детаљима јер је све под ознаком поверљивости.

Љајић најављује за следећу недељу у Холандији расправу у вези са правним питањем тог предмета.

Хаг терети Петра Јојића, Вјерицу Радету и Јову Остојића да су двојици сведока претили, застрашивали их, нудили им мито и на друге начине утицали на њих на суђењу Војиславу Шешељу.

Љајић каже да не може да говори о детаљима а да је у сваком случају неколико опција је у разматрању.

"Ми смо Трибуналу предложили једну варијанту и чекамо одговор на наш захтев, односно предлог. Када тај одговор добијемо онда можемо да говоримо о детаљима целокупног случаја јер је под ознаком поверљивости", каже Љајић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара