Читај ми!

Спречено кријумчарење злата и дијаманата

Цариници су спречили више покушаја кријумчарења, а међу њима и два покушаја кријумчарења златног накита, укључујући покушај кријумчарења скоро 600 грама златног накита, на граничном прелазу Батровци, 30. јануара, саопштила је Управа царине.

Холандски држављанин турског порекла покушао је да сакрије појас од злата, ланац, наруквице, минђуше и прстен у касети између возачког и сувозачког седишта.

Цариницима је на уобичајено питање одговорио да нема ништа што би пријавио за контролу, међутим, детаљним прегледом аутомобила, у женској торбици пронађен је поменути златан накит.

Случај је у даљу надлежност преузео суд у Сремској Митровици, наводи се у саопштењу.

Истог дана је на граничном прелазу Хоргош приликом уласка у земљу заплењен накит од белог злата, који највероватније садржи дијаманте.

Приликом детаљне контроле аутомобила словачких регистарских ознака, којим је управљао словачки држављанин српског порекла, пронађен је привезак од белог злата са шест утиснутих каменчића и једним бисером, ниска од белог злата са пет утиснутих каменчића и апарат за утврђивање аутентичности драгог камења "Presidium Multi Taster III".

Накит од белог злата у комбинацији са драгим камењем налазио се у торбици међу стварима на задњем седишту аутомобила, а путник, који је путовао сам на релацији Будимпешта–Сарајево, стигао је на гранични прелаз у траци обележеној зеленим семафором, чиме се декларисао као неко ко нема ништа да пријави за царињење.

Како је тај 75-годишњи пензионер од раније познат Одељењу за анализу ризика Управе царина због девизног прекршаја из 2014. године, када су у његовом аутомобилу пронађени и сертификати о вредности дијаманата, царници су ипак детаљно прегледали његов аутомобил.

Накит, чија ће вредност накнадно бити утврђена вештачењем, привремено је задржан до окончања прекршајног поступка пред надлежним судом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи