Оливер Ивановић одведен у затвор

Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић одведен је из кућног притвора у притворску јединицу у Косовској Митровици, потврдио је за Радио Београд адвокат Небојша Влајић. Апелациони суд у Приштини први пут је показао да може да ради брзо али када треба донети одлуку на штету Оливера Ивановића, рекао је Влајић.

Адвокат Оливера Ивановића Небојша Влајић рекао је за Радио Београд да је Апелациони суд у Приштини усвојио жалбу јавног тужиоца и кућни притвор, у коме се Ивановић налазио последња четири месеца, заменио судским притвором.

Влајић каже да је овакво решење очекивано као и да су га очекивали у току ове недеље.

"Апелациони суд у Приштини први пут је показао да може да ради брзо када треба донети одлуку на штету Оливера Ивановића. На наше жалбе одлучивали су у року од две до три недеље, а ово је било експресно", истакао је Влајић.

Одлуку о судском притвору Ивановић је дочекао код куће, поштујући решење о кућном притвору, без икакве жеље да побегне иако је знао какво се решење може донети, рекао је Влајић. 

"То говори да он није имао намеру да бежи и да ће овај поступак довести до краја", рекао је Влајић.  

Ивановићев адвокат је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да је притвор за казне теже од пет година обавезан, али је напоменуо и да је кућни притвор такође притвор, истакавши да је то и мишљење првостепеног већа.

Ипак, како каже, тужилац се жалио, али је напоменуо да на решење о притвору није могуће уложити жалбу.

"Према томе, ми се не можемо жалити и сачекаћемо да се напише и нама достави првостепена пресуда и у тој жалби ћемо се осврнути и на притвор", рекао је Влајић.

Ивановић је осуђен у Основном суду у Косовској Митровици на девет година затвора због кривичног дела ратног злочина почињеног у том граду 1999. године.

ГИ СДП: Еулекс наставља да малтретира Ивановића  

Грађанска иницијатива СДП саопштила је да се наставља брутално малтретирање њиховог лидера Оливера Ивановића, од стране, како су оценили, "политичке инквизиције под називом Еулекс". 

Најновијом одлуком да се кућни притвор замени судским притвором доказује се да право и правда нису мерило којим се Еулекс води у овом политичком процесу, сматрају у тој странци.

"Подсећамо да у ситуацијама када је одлучивао по жалби одбране Апелациони суд је своје одлуке доносио са закашњењем. У овом случају то су учинили за свега пар дана", наводе из те иницијативе.

Чињеница да је ову одлуку Ивановић сачекао у породичном дому говори о његовој намери да настави борбу за своју слободу, али и слободу свих оних Срба који се у будућности буду нашли у рукама оних којима је политички интерес испред правде и истине, наводи се у саопштењу.

Из Грађанске иницијативе СДП позвали су грађане да сутра у 11 часова присуствују протесту који ће бити одржан на тргу "Шумадија" у Косовској Митровици и јавно изразе неслагање због, како су навели, политичког терора којима су изложени од стране Еулекса.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи