Голубовићу одређен притвор до 30 дана

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана Кристијану Голубовићу, који се сумњичи за угрожавање сигурности учесници "Фарме 6" Тамари Ђурић преко друштвене мреже Фејсбук.

Судија за претходни поступак је донео решење којим је према Голубовићу одређен притвор, због постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, рекла је Танјугу портпаролка суда Тања Кољеншић.

Притвор му је одређен на предлог Тужилаштва за високотехнолошки криминал које га терети за кривично дело угрожавање сигурности, јер је на свом Фејсбук профилу написао: "Она (Тамара Ђурић) је здрава и жива само зато што сам ја наредио свима који ме обожавају да не смеју ни да је такну, а камоли да јој ураде све оно што заслужује."

Медији преносе да је Голубовић раније данас на саслушању у том тужилаштву потврдио да је написао спорни текст, али да је негирао да намерава да угрози безбедност Ђурићевој или било коме другом.

Голубовић чека служење казне од осам година затвора због препродаје хероина, али је недавно по четврти пут затражио одлагање казне из здравствених разлога.

Суд је наложио допуну медицинске документације како би одлучио о његовој молби, која самим подношењем одлаже извршење казне.

Голубовића чека издржавање свега четири године у затвору, пошто је половину казне већ издржао у притвору који му се урачунава у казну.

Два пута је одлагао извршење због рођења детета, а трећи пут крајем прошле године због учешћа на “"Фарми"” и обавеза према продукцији тог ријалитија.

Голубовић је чест посетилац српских и страних затвора, и један од ретких преживелих из филма "Видимо се у читуљи", из 1995. године.

Он ће данас поново бити спроведен у притвор београдског Окружног затвора, одакле је изашао крајем 2013. године да се брани са слободе од оптужби за препродају дроге.

Пре тога је такође био у затвору због изнуде, а у страним затворима боравио је због различитих кривичних дела.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво