Влада Јапанац опет осуђен за изнуду

Трећи основни суд у Београду осудио је на две године и 10 месеци затвора Владимира Јовановића званог Влада Јапанац због изнуде и противправно лишење слободе једне жене са Новог Београда.

Јовановић до даљег остаје у кућном притвору у којем је од априла 2015. уз електронски надзор са наногицом. Пре тога је био у притвору од хапшења у августу 2014. године.

Његови сарадници Александар Граховац и Ненад Милошевић осуђени су због истих кривичних дела на јединствене казне од две, односно 14 месеци затвора.

Они, као и тужилаштво имају право да се на пресуду жале Апелационом суду у Београду.

Оптужним предлогом тужилаштва Јовановић, Граховац и Милошевић се терете са су од оштећене изнудили 710 евра и око 4.000 динара.

Јовановић је због истог кривичног дела - изнуде, већ издржао две године у затвору, јер је био осуђен због изнуде 50.000 евра од власника „Максис таксија“ Ненада Микића у априлу 2005. године.

Био је у бекству, али је ухапшен у Шпанији и крајем 2010. изручен Београду.
У медијима и на суђењима пред Специјалним судом помињан је као близак сурчинском и земунском криминалном клану.

Јовановић је раније хапшен и због сумње да је учествовао у покушају атентата на Вука Драшковића у Будви 2000. године, али пошто за то није било доказа, после шест месеци проведених у притвору, пуштен је на слободу. Касније је тужио државу и добио одштету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво