Читај ми!

У четвртак изрицање пресуде Ивановићу

Лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу и још четворици Срба требало би у четвртак, 21. јануара, у Основном суду у Косовској Митровици да буде изречена пресуда док ће у понедељак завршне речи изнети браниоци тројице оптужених.

Адвокат Ивановића, Небојша Влајић, рекао је да очекује ослобађајућу пресуду, која је, тврди, једино могућа у ситуацији када тужилац није понудио ниједан доказ за наводе оптужнице.

Влајић је додао да је у понедељак рочиште и да ће бити изнете завршне речи за још тројицу Срба који су оптужени, да ће судије имати дан-два за већање након чега би у четвртак требало да буде објављена пресуда.

Ивановић је оптужен за кривично дело ратног злочина почињеног над цивилима током 1999. и 2000. године.

Оптужницом су обухваћени и пензионисани пуковник МУП-а Србије Драгољуб Делибашић, адвокат Илија Вујачић, правник Небојша Вујачић и професор Александар Лазовић, који су оптужени за убиство и покушај убиства.

Ивановић и Делибашић се налазе у кућном притвору док остала тројица Срба суђење дочекују бранећи се са слободе.

Међународним судским већем Основног суда у Косовској Митровици председава судија из Румуније Роксана Комша.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво