Због промене судије поново почиње суђење Шарићу

Суђење Дарку Шарићу и осталим оптуженима за прање пара формално је кренуло испочетка због промене члана судског већа.

Распоредом судија Вишег суда у Београду, судија Владимир Вучинић повучен из Посебног одељења за организовани криминал, па је нови члан судског већа судија Драгомир Герасимовић, а и даље председава судија Синиша Петровић.

Поступак је кренуо убрзано, па су се оптужени кратко изјаснили да остају при ранијим одбранама.

Шарић је навео да нема шта да одузме, ни да дода, као и да остаје при својој одбрани, када је негирао извршење кривичног дела.

Једино је оптужени Небојша Јестровић, који се терети да је био главни Шарићев оперативац за прање новца, одустао од неких сведока и предложио да се саслушају други.

Јестровић је тако одустао од ранијег предлога да се саслуша Бранко Лазаревић, некадашњи шеф кабинета министра полиције Ивице Дачића, против кога је у међувремену покренут поступак за одавање полицијских тајни Шарићу.

Такође, Јестровић је одустао и од некадашњег министра економије Млађана Динкића, али је предложио да се саслушају некадашња министарка правде Снежана Маловић и државни секретар овог министарства Слободан Хомен.

Шарић, који је летос првостепеном пресудом Специјалног суда осуђен на 20 година затвора због кријумчарења кокаина из Латинске Америке у Западну Европу, у мају је негирао све оптужбе за прање пара у Србији тврдећи да је прибавио банкарску документацију којом ће доказати да нема речи о прљавом новцу.

Шарић и још 17 окривљених у овом поступку се терете за прање око 22 милиона евра.

У овом процесу је обједињено укупно седам оптужница.

Дарко Шарић се након вишегодишњег бекства, 18. марта 2014. године предао српским властима, након чега је ухапшен и од тада се налази у притвору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи