Ослобођен Срђан Бабић, отет у Либији

Срђан Бабић, који је отет у Либији прошле године, пуштен је и на путу је за Београд, јавиле су "Вечерње новости".

После десетомесечног притвора, 12. јануара ослобођен је српски држављанин Срђан Бабић, ухапшен 29. марта 2015. године у Либији.

Ослобађање је уследило ангажовањем БИА у сарадњи са партнерским службама уз велику кооперативност либијске обавештајне службе ЛИФ, сазнаје РТС.

Бабић се тренутно налази на путу за Београд и његов долазак се очекује наредних дана.  

Премијер Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је српски држављанин Срђан Бабић, ухапшен прошле године у Либији, сада на слободи и да се тренутно налази у Ла Валети, на Малти.

"Управо сам завршио телефонски разговор са премијером Малте Џозефом Мускатом и он ме је обавестио да је наш држављанин Срђан Бабић, који је радио за аустријску компанију у Либији и којег су делови либијских паравојних формација оптуживали за одређене ствари, коначно на слободи", рекао је Вучић.

Према његовим речима, Бабић више није у Триполију и сада се налази на територији Малте, у Ла Валети.

Вучић је изразио захвалност премијеру Малте, искреном пријатељу Србије, њиховој служби, припадницима српске службе безбедности на добром послу, као и енглеским и америчким пријатељима.

Премијер је навео да ће Србија наставити да ради са свим сестринским, пријатељским службама у свету и поводом још двоје преосталих српских држављана у Либији, и изразио уверење да ће у наредном периоду и ту бити остварени позитивни резултати.

"То није увек лако, не бих да у овом тренутку говорим о разлозима. Можда је чак боље да у јавности не говорим о томе због чега је Бабић био задржаван, али оно што је важно за његову породицу – он се овог тренутка налази у главном граду Малте и сасвим сигурно и сасвим извесно долази у Београд и враћа се својој кући", закључио је Вучић.

Kако је у августу прошле године саопштило Министарство спољних послова Србије, власти у Триполију су 30. марта 2015. ухапсиле Бабића, заједно са једним аустријским и двојицом јорданских држављана, у оквиру истраге о раду компаније "Аргус". 

Бабић, бивши телохранитељ Зорана Ђинђића, радио је у Триполију као експерт те француске компаније, која се бави пословима физичког обезбеђивања дипломатских и привредних мисија у Либији.

Бабић је јавности познат као човек који на једином снимку после атентата на премијера зауставља аутомобиле у Немањиној улици како би смртно страдали премијер брзо био превезен у Ургентни центар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи