Бајатовић се нагодио с Тужилаштвом, уплатио новац у хуманитарне сврхе

Директор "Србијагаса" Душан Бајатовић нагодио се с тужилаштвом и уплатио у хуманитарне сврхе 200.000 динара, чиме је одбачена кривична пријава коју је против њега поднела Агенција за борбу против корупције, а за исту суму, како пишу "Вечерње новости", кривицу је "избрисао" и бивши члан Управног одбора ЕПС Живојин Вулетић.

Применом начела опортунитета (нагодбе), пријаве су одбачене, уз "пресуду" да одређени износ уплате као хуманитарну помоћ.

Ова два функционера, чији су случајеви добили епилог током прошле године, добили су пријаве због основане сумње да су намерно избегли да Агенцији пријаве комплетан списак имовине и прихода или су у својим рапортима написали нетачне податке.

Закон је, иначе, прописао да за кривично дело прикривања иметка или давања лажних података следи затворска казна од шест месеци до пет година. У Агенцији, међутим, указују да се нагодба све чешће користи да би се функционери "амнестирали" од праве одговорности.

Пред Агенцијом траје поступак против Бајатовића и због сумње да је у сукобу интереса јер, осим што обавља функцију првог човека "Србијагаса", седи у још неколико фотеља.

На основу навода Агенције, због непријављивања имовине, раније су поднете и кривичне пријава против некадашњег посланика Драгана Томића, а поступци трају против бившег члана Владе Војводине Горана Јешића и посланика ДС-а у Скупштини Србије Драгана Шутановца.

Функционери неретко крше и законску одредбу која прописује рокове за слање имовинских карти. Често им се дешава да "забораве" да поднесу извештај о иметку, посебно кад напусте функцију.

"Волела бих да су се неки случајеви завршили другачије, а не одбацивањем наших кривичних пријава против функционера после њихове уплате, такорећи, занемарљивих износа у хуманитарне сврхе", изјавила за Новости директорка Агенција за борбу против корупције Татјана Бабић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво