Пожар у српској кући у Липљану

Синоћ око 21 час, непозната лица подметнула су пожар у кући породице Димитријевић у Липљану. Ватрогасци Косовске полицијске службе угасили су пожар. Инцидент се доводи у везу са противљењем Срба да се у атару српског села Старо Грацко започне изградња стамбеног објекта намењеног бившим припадницима ОВК-а.

У пожару у кући породице Димитријевић у Липљану причињена је само мања материјална штета, тврди командир Косовске полицијске службе у Липљану Бајрам Адеми.

Адеми је додао да нема осумњичених за евентуално подметање пожара, као и да је у пожару изгорео само један кревет.

Он је рекао и да косовски Србин који је власник запаљеног објекта од 1999. године живи Врњачкој бањи.

Портпарол Косовске полицијске службе Ветон Ељшани изјавио је да је у неколико сличних пожара који су се током седмице догодили на Косову и Метохији било и жртава.

У пожару који је избио у једном селу у општини Урошевац страдало је двоје деце од две и четири године, а у Драгашу је један старац преминуо од последица пожара.

Ељшани је додао да се претпоставља да је узрок ових трагедија електрична инсталација и непрописна употреба грејних тела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво