Читај ми!

Станковић: Нисам вређао жандарме на Паради поноса

Војни полицајац Саша Станковић каже да није напао нити вређао припаднике Жандармерије који су уочи прошлогодишње Параде поноса претукли њега, његовог колегу и браћу председника Владе и градоначелника Београда, Андреја Вучића и Предрага Малог. На суђењу оптуженим жандармима сведок је тврдио да се пре инцидента легитимисао и рекао да је из Војне полиције.

Сведок Саша Станковић препознао је неколико оптужених као особе које су га тог дана тукле пендрецима. Каже да ни он ни његов колега Саша Јовановић ни два цивила, како је све време ословљавао Андреја Вучића и Предрага Малог, нису урадили ништа како би испровоцирали такву реакцију полиције.

"Цивили су извадили лична документа. Јовановић и ја смо рекли да смо из Војне полиције, да смо на задатку и показали службене легитимације. Жандарми су говорили да не можемо даље и почели су да нас гурају штитовима. Никога нисмо ударили, нити ружну реч рекли. Опколили су нас, а затим је следило опште батинање", посведочио је Саша Станковић.

Одбрана понавља да су жандарми поступали по прописима и да су били нападнути.

"Покушава да увери суд да је поступао по пропису, а да је без икаквог разлога дошло до овог инцидента. Наравно, ми заиста покушавамо да докажемо да то није тако", рекао је адвокат оптужених Владимир Домазет.

Због тог инцидента оптужено је осам припадника нишког одреда Жандармерије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво