Тужилаштво још увек без одлуке о случају пада хеликоптера

Седам месеци након пада транспортног хеликоптера Војске Србије, у којем је погинуло седам људи, Више јавно тужилаштво у Београду још није одлућило о могућем подизању оптужнице и кривичном поступку у овом случају.

Хеликоптер Војске Србије Ми-17 срушио је 13. марта нешто пре поноћи у ширем рејону аеродрома "Никола Тесла" у Сурчину, на повратку из Рашке одакле је превозио животно угрожену бебу из Новог Пазара.

"У овом тренутку не могу ништа више да вам кажем о истрази или даљим корацима. Тако је, како је", казала је агенцији Бета портпарол тужилаштва Татјана Секулић.

У летелици су погинули пилот мајор Омер Мехић, пилот капетан Милован Ђукарић, заставник Небојша Трајић, механичар Иван Миладиновић, лекар Джевад Љајић, анестезиолог Мирослав Веселиновић и беба из породице Адемовић.

У јавности се водила расправа о томе због чега је хеликоптер, упркос сложеним метеоролошким условима, покушао слетање на београдски цивилни аеродром а не на војни аеродром у Батајници или хелиодром код Војномедицинске академије на Бањици, као и ко је одлучио да се лети за Београд а не за Крагујевац, Ниш или Краљево.

број коментара 0 Пошаљи коментар