Ухапшени бивши директори Службеног гласника

Београдска полиција ухапсила је бившег генералног директора Службеног гласника Бранка Глигорића и бившу финансијску директорку те фирме Верицу Дујовић због сумње да су оштетили то предузеће за 180 милиона динара.

Бивши директор Службеног гласника Бранко Глигорић и бивша финансијска директорка Верица Дујовић ухапшени су због сумње да су злоупотребом положаја оштетили то Јавно предузеће за 180 милиона динара, саопштио је МУП.

Дујовићева сада обавља функцију заменице директора Пензијско инвалидског фонда.

Полиција их терети да су током 2005. и 2006. године истовременим закључивањем штетних уговора о реализацији меница између предузећа Ц-маркет и предузећа Еко продукт 2002 пласирали 180 милиона динара средстава Службеног гласника иако су знали да менице не могу наплатити.

Уговор су потписали без сагласности Владе Србије, а новац пласирали без провере постојања дужничко-поверилачког односа између Ц-маркета и Еко продукта 2002, као и без одговарајућих средстава обезбеђења.

На тај начин је Јавном предузећу Службени гласник нанета штета од 180 милиона динара.

Глигорић је прошле године демантовао да је Гласник изгубио пет милиона евра купујући ненаплативе менице. Он је тада изјавио да је Управни одбор Гласника закључо да су сви пласмани били регуларни и финансијски исплативи.

Медији су прошле године писали да је Гласник 2006. куповао менице Ц-маркета од Еко продукта, који је касније требало поново да их откупи уз месечну камату од 1,3 одсто.

На тај начин би Еко продукт дошао до готовог новца, а Службени гласник би зарадио улажући слободна средства у финансијске хартије.

Глигорић је тада објашњавао да су на исти начин менице куповали и 2005. и да су све наплатили, а да је то у 2006. онемогућено одлуком Трговинског суда да стопира наплате од Ц маркета.

Глигорић је био на челу Службеног гласника од 2004. до 2007. године, када га је на тој функцији заменио Слободан Гавриловић.

Пре Службеног гласника, Глигорић је био генерални директор Београдског сајма.

Службени гласник је за време његовог мандата проглашен за издавача године 2006. и 2007. године.

Ни он, ни Дујовићева већ дуже нису запослени у тој фирми.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи