Потерница за тројицом Словенаца

Истражни судија Посебног одељења Окружног суда у Београду издао је наредбу да се за тројицом словеначких држављана распише Интерполова потерница, због сумње да су организатори криминалне групе која је "НЛБ банку" Нови Сад оштетила за више од три милиона евра.

Међународну потерницу за Жељком Киждобранским, Јанком Белопавличем и Николом Ламбићем расписаће полиција.

Против остаталих 10 чланова те групе, који су ухапшени 23. септембра у више градова Србије, покренута је истрага и одређен им је притвор.

Ухапшени су Емир А. (44) из Новог Пазара, Горан Г. (34) из Новог Сада, Душан М. (57) из Сремске Митровице, Никола Д. (47), Милан К. (23) Бојан Ш. (34), Душан К. (23) Зоран Ј. (44), Бојан П. (28) сви из Инђије, као и Маја К. (42) из Београда.

Киждобрански, Ламбић и Белопавлич сумњиче се да су заједно са Емиром А, Гораном Г. и Николом Д. извршили кривично дело злочиначког удруживања, у намери стицања противправне имовинске користи.

Полиција је раније саопштила да је Киждобрански, оснивач и директор предузећа "Тесилине Гроуп" ДОО из Инђије, организовао криминалну групу.

Циљ организовања ове групе било је вршење кривичних дела злоупотреба службеног положаја, фалсификовање службених исправа и прање новца, у периоду од марта 2006. до јануара 2007. године, у намери стицања имовинске користи.

Осумњичени су организовали и мрежу посредника који су обезбеђивали наводне клијенте, кориснике дугорочних ненаменских готовинских кредита "НЛБ Континентал Банке" - експозитуре у Инђији. Клијенти би потом подносили захтеве за одобравање кредита уз фалсификовану документацију.

На тај начин су, у наведеном временском периоду, реализовали 278 кредита у износу од преко 3.5 милиона евра и око 973.000 швајцарских франака, док су износ од преко 2.5 милиона евра и 700.000 швајцарских франака задржали и поделили међу собом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи