Јатов авион склизнуо са писте у Истанбулу

Нико од путника није повређен када је авион Јата, који је летео за Истанбул, слетео са писте на аеродрому Ататурк и заглавио се у блату. Свих 125 путника и шест чланова посаде безбедно евакуисано. Механичари ЈАТ технике и представници Јата са турским ваздухопловним властима треба да утврде узроке инцидента и степен оштећења летелице.

Авион компаније Јат, типа боинг 737-300, који је летео за Истанбул склизнуо је са писте на аеродрому Ататурк и заглавио се у блату, потврђено је Радио-телевизији Србије у седишту компаније у Београду.

Сви путници су добро, потврђено је нашој телевизији у седишту Јата, а турски званичници саопштили су да је свих 125 путника и шест чланова посаде безбедно евакуисано.

Авион Јат Ервејза исклизнуо је са писте у 11.25 часова, приликом рулања после слетања на аеродором Ататурк.

Турски дневник Хуријет на свом сајту објавио је да је авион склизнуо 50 метара од писте због кишног времена и да је дошло до оштећења летелице.

Како су камере турске телевизије забележиле и једног старијег човека на носилима, у Јату смо добили објашњење.

"Посада је применила све неопходне мере, а међу путницима су била и два путника са посебним потребама који су безбедно напустили авион уз помоћ степеница које су биле примакнуте авиону", рекла је Мирјана Драговић из Јата.

Механичари ЈАТ технике и представници Јата са турским ваздухопловним властима треба да утврде узроке инцидента и степен оштећења летелице.

Према процедури, капетан ваздухоплова који је учествовао у инциденту, може да да изјаву тек за 24 сата овлашћеним особама.

Пре тога, утврдиће се какви су били метеоролошки услови током лета, да ли је поштована процедура слетања и колико је било воде на писти.

Турске агенције јављају да је управо велика количина воде на писти узрок инцидента.

Други авион Јат ервејза, вечерас, по плану, лети на редовној линији Истанбул - Београд.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво