Читај ми!

Одбачена кривична пријава против Кокана Младеновића

Више јавно тужилаштво у Београду одбацило је као неосновану кривичну пријаву против редитеља Кокана Младеновића коју је против њега поднео председник Независног синдиката културе и уметности Србије Зоран Ђуричић. Младеновић рекао да је задовољан одлуком тужилаштва.

Пријаве је одбачена након што је Младеновић јуче по налогу Вишег тужилаштва за провере навода пријаве, саслушан у београдској полицији, преноси Танјуг.

Коментаришући тренд подношења кривичних пријава против јавних личности због изношења ставова у медијима, министар правде Никола Селаковић рекао је да сваки грађанин има право да поднесе кривичну пријаву полицији и тужилаштву, а да су ти органи дужни да по пријавама поступају у складу са законима наше државе.

"У овом конкретном случају Малденовића, виши тужилац у Београду ме је обавестио да је кривична пријава одбачена", рекао Селаковић Танјугу.

Према његовим речима, на органима је да раде свој посао у складу са делокругом својих надлежности.

Селаковић је истакао да је слобода мишљења загарантована сваком па и јавним личностима, а ако се неко са тим не слаже он то може да оспорава на овај начин.

Министар је напоменуо да је битно да државни органи свој посао раде добро.

"То није ни прва ни последња кривична пријава по којој је поступано, а као што видите одбачена је. Мислим да разлога за нервозу или манипулисање самом чињеницом да је против некога поднета кривична пријава заиста нема", рекао је Селаковић.

Младеновић задоовљан одлуком

Редитељ Кокан Младеновић изјавио је да је задовољан због одлуке да кривична пријава против њега буде одбачена, али да "то не значи да треба одустати од критике овог и оваквог друштва".

"Радујем се због такве одлуке, али то не значи да слободно мислећи људи треба да одустану од критике овог и оваквог друштва", поручио је Младеновић у изјави агенцији Бета.

Младеновић је истакао да сви грађани треба да имају право на своје мишљење.

Кривична пријава против Младеновића достављана Вишем тужилаштву од 18. августа је била у полицији ради прикуљања потребних обавештења.

Кривична пријава је била поднета због кривичног дела изазивања националне, расне и верске мржње и нетрпељивости.

Почетком јуна Младеновић је дао интервју који је објављен под насловом: "Оволико зло мора бити угушено у крви, деведесете су дошле на наплату", а који је на једној прес-конференцији прокоментарисао и премијер Александар Вучић.

Одговарајући на питања новинара премијер је рекао да је срамота да радници из културе користе такве речи, те да је срамота блага реч којом би то описао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво