Читај ми!

Министарство правде покреће поступак за изручење Пузигаће

Министарство правде Србије покренуће поступак за изручење из Грчке Дејана Пузигаће, који је 11. септембра ухапшен на аеродрому у Атини, речено је Танјугу у том министарству.

Министарство правде добило је званично обавештење од Интерпола Београд о хапшењу Пузигаће, као и да му је одређен екстрадициони притвор, преноси Танјуг.

Захтев за изручење и сву нeопходну документацију Министарство ће у наредном периоду проследити грчком правосуђу, напомињу у Министарству.

Пузигаћа је лишен слободе по потерници коју је за њим расписала Србија, јер је један од оптужених за организовање напада на француске навијаче на Обилићевом венцу у Београду 17. септембра 2009. године, када је настрадао Брис Татон из Тулуза.

Пузигаћа је, због бекства, у одсуству осуђен на 14 година затвора, а по изручењу ће тражити да му се суђење понови, рекао је јуче Танјугу његов бранилац Светозар Вујачић.

Према речима адвокaта Вујачића, Пузигаћа се у међувремену замонашио и већ четири године је монах у једном руском манастиру на Тајланду.

Пузигаћа, за кога су медији наводили да је један од вођа Партизанових навијача, у петак је ухапшен на аеродрому у Атини по потерници Србије.

Када буде изручен Србији, биће спроведен на извршење казне од 14 година затвора на коју је осуђен као један од организатора напада, али ће му суд одобрити понављање суђења у складу за законским одредбама, јер је осуђен у одсуству.

Првостепеном пресудом Вишег суда био је осуђен на 32 године затвора, али је ту пресуду преиначио Апелациони суд.

Суђење се у овом случају понавља и Ђорђу Прелићу који је прошле године изручен из Шпаније након вишегодишњег бекства.

Припремно рочиште у његовом случају заказано је за 2. октобар, а такође се терети као један од организатора нереда у којима је група хилигана 17. септембра 2009. године на Обилићевом венцу у центру Београда претукла Татона, уочи фудбалске утакмице београдског Партизана и француског Тулуза.

Татон је од задобијених повреда умро 29. септембра у Клиничком центру. Апелациони суд у Београду је годину дана касније махом преполовио казне осуђенима.

У процесу за убиство Татона, неки од осуђених већ су одслужили казне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи