Читај ми!

Суботичанин погинуо у авионској несрећи код Сплита

Како је саопштила хрватска Агенција за истраживање несрећа у ваздушном, поморском и железничком саобраћају Хрватске, у четвртак, 25. јуна у близини плаже Ресник у Каштел Штафилићу код Сплита око 17,35 часова срушио се спортски авион типа "Lake LA4-200" у власништву авиопревозника "Europеan Coastal Airlines(ECA)", са три члана посаде.

Приликом пада смртно су страдале две особе, хрватски и страни држављанин, док је трећа особа, хрватски држављанин, претрпела тешке телесне повреде.

Како дописник РТС-а сазнаје, погинули страни држављанин је Иван Сивић (37), професионални пилот из Суботице који је радио за поменуту компанију.

Директор ЕCA Клаус Дитер Мартин потврдио је да је дошло до несреће ваздухоплова у њиховом власништву и навео да су посаду сачињавали искусни пилоти, демантујући тврдње да је авионом пилотирао пилот на обуци.

У сплитским медијима се спекулише да је до пада авиона дошло због отказивања мотора, а
Агенција за истраживање несрећа навела је да је истрага у току.

Према очевицима, спортска летелица срушила се неколико минута након полетања, а већа несрећа је избегнута вероватно присебношћу пилота који је приземљио авион на месту где није било купача. Иначе, неколико десетина метара од места несреће у том тренутку било је око три стотине купача на плажи Ресник.

Повређени хрватски пилот из срушеног ваздухоплова збринут је у Јединици за интензивно лечење КБЦ Сплит и у тешком је стању.

Суботичани данас на друштвеним мрежама изражавају жалост због погибије свог суграђанина Ивана Сивића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара