Читај ми!

Завршено суђење Ђурићу, пресуда у понедељак

Изношењем завршних речи у Вишем суду у Суботици завршено је суђење Драгану Ђурићу због убиства Тијане Јурић. Изрицање пресуде заказано је за понедељак, 15. јун.

Представници Тужилаштва и адвокат породице Јурић Миро Оровић затражили су за Драгана Ђурића максималну затворску казну од 40 година затвора, док је адвокат окривљеног Виктор Гостиљац рекао да Ђурић, према свему изведеном на суђењу, не може да добије максималну казну.

Тужилаштво и адвокат оштећене породице Јурић сматрају да докази изведени на главном претресу потврђују оптужницу, односно да је Ђурић извршио тешко убиство како би прикрио покушај силовања.

Ђурићев адвокат сматра супротно – да изведени докази указују да Тужилаштво не може да докаже да је Ђурић убио Тијану Јурић да би прикрио неко друго кривично дело и поновио своју тврдњу да је реч о покушају силовања са смртном последицом, јер је, према његовом мишљењу, до смрти дошло током покушаја силовања.

Иначе, за то кривично дело запрећена је казна од највише 20 година затвора.

Тијанин отац Игор Јурић кратко је рекао да је Тијана била предивна особа и да није заслужила такву судбину, док сам Ђурић није имао ништа да дода на завршну реч свог браниоца.

Овим је завршен главни претрес, а председавајућа Судског већа Гордана Којић заказала је изрицање пресуде за понедељак, 15. јун, у 10 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво