Шешељ упозорен и на забрану посета

Шеф тима за одбрану Војислава Шешеља пред Хашким трибуналом Зоран Красић изјавио је да је секретар тог трибунала упозорио лидера радикала да ће му, поред забране приступа привилегованим комуникацијама са правним саветницима, забранити и посете чланова породице и правних саветника.

Секретар Трибунала Шешељу је послао писмо у виду одлуке у коме га  упозорава да озбиљно размишља о томе да му укине и посете.

Шешељ је о томе своје правне саветнике обавестио, преко "неког другог телефона", рекао је Красић  на конференцији за новинаре.

Оценио је да је привилегована комуникација, која подразумева да Шешељ са једног телефона може да окрене један телефон који је познат Секретаријату Трибунала и да се тако са правним саветницима договора о својој одбрани, неопоходна за његову даљу одбрану.

"Њему је овим практично сада забрањена одбрана", казао је Красић и упитао како Шешељ да се брани без помоћи људи који на терену раде, сакупљају документацију и тако му помажу у одбрани.

Красић је истакао да је узрок такве одлуке секретара Трибунала то што је некадашњи заменик председника СРС Томислав Николић дао медијима стенограме разговора Шешеља са функционерима те странке о гласању за Споразум о стабилизацији и придруживању са ЕУ.

"Николић је тиме постао заштићени сведок Тужилаштва. Он је вероватно у статусу службеника Тужилаштва", казао је Красић и додао да је Николићево изношење у јавност информација да му неко прети ликвидацијом такође био повод за одлуку секретара.

"То је намерно урадио зато што смо ми тог дана отишли у Хаг да посетимо Шешеља и нисмо ни знали да ли ће нам бити одобрена посета... А он је то срачунао да кад то објави да и ови саветници буду ухапшени у Хагу како би Шешељ остао без било какве помоћи како би се онда у тишини завршио посао његове елиминације и ликвидације", рекао је Красић.

Секретар Хашког трибунала јуче је обавестио лидера радикала да ће због злоупотребе привилегованих комуникација са правним саветницима, његова комуникација са тимом правних саветника бити подвргнута стандардном режиму надгледања током 30 дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи