Читај ми!

Зaвршено извођење доказа за убиство Тијане Јурић

У Вишем суду у Суботици завршено је извођење доказа на суђењу Драгану Ђурићу за убиство Тијане Јурић, а завршне речи биће изнете 12. јуна.

На данашњем наставку главног претреса Судско веће, којим председава судија Гордана Којић, представници тужилаштва одбили су предлоге адвоката окривљеног Виктора Гостиљца за саслушањем психолога Звезданке Савић која је учествовала у изради вештачења урачунљивости Драгана Ђурића у моменту убиства, преноси Танјуг.

Одбијен је и захтев за ново психијатријско вештачење независног тима психолога са медицинских факултета у Крагујевцу или Нишу.

И Судско веће и Тужилаштво сматрају да је налаз вештака Специјалне затворске болнице у Београду довољан, јасан и без контрадикторности.

Представници Тужилаштва су, такође, извршили промену описа кривичног дела у оптужници из које је на основу налаза вештака избачен елемент свирепости.

Ђурић је рекао да је разумео оптужницу и није имао ништа ново да каже.

Тиме се дошло до завршних речи где су представници Тужилаштва били спремни да је изнесу, док је адвокат оптуженог Гостиљац затражио додатни период да се припреми.

Председавајућа Судског већа Гордана Којић је изнела лично мишљење да су учесници у процесу имали довољно времена за припрему, али је ипак заказала изношење завршних речи за 12. јун у Вишем суду у Суботици.

Игор Јурић, отац убијене Тијане, је након данашњег наставка главног претреса рекао да је очекивао завршну реч, те да му са "људске стране" није јасно због чега је данас и одржано рочиште, јер су заинтересовани о одлуци по предлогу за ново вештачење могли бити обавештени на други начин.

"Заиста ми је већ тешко и заиста толико желим да се ово заврши, да затворим ову књигу, да ми је сваки овај нови сусрет и састајање у овој судници толико болно и мучно да ми је мука било шта и да кажем. Али опет, ако је то заиста поребно да би нека правда била испуњена и задовољена, онда ћемо дочекати и тај петак", рекао је Јурић.

Адвокат окривљеног Ђурића, Виктор Гостиљац, рекао је након рочишта да је и поред одбијених предлога одбране задовољан.

"Превасходно из разлога што је тужилаштво променило своју оптужницу, у смислу да је избацила елеменат свирепости из ње, с обзиром да то није доказано током главног претреса, а што би морало имати утицаја и у свом крајњем исходу", рекао је Гостиљац и додао да ће одбрана до следећег петка спремити и дати своју коначну анализу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво