Вештак: Ђурић способан да прати суђење

Суђење Драгану Ђурићу, оптуженом за тешко убиство и покушај силовања Тијане Јурић из Бајмока, настављено је у Вишем суду у Суботици.

Осумњичени Драган Ђурић способан је да прати суђење и да се брани сам или уз помоћ адвоката, јер код њега није регистрован поремећај душевног здравља, наведено је у налазу вештака Специјалне затворске болнице у Београду који је председавајућа судског већа судија Гордана Којић саопштила на почетку данашњег главног претреса, па је суђење Драгану Ђурићу настављено.

Судско веће одбацило је захтев адвоката оптуженог Виктора Гостиљца да се полицијски записници, у којима Ђурић признаје недела, изузму из списа предмета.

Гостиљац је тврдио да његовом брањенику нису предочена његова права, што је суд одбацио јер је оптужени потписао полицијске записнике.

Пред судом се као сведок појавио и Тијанин разредни старешина Ненад Мирков који ју је описао као тиху, вредну и посебну.

Тијанин отац, Игор Јурић, сведочио је да је о трагичном догађају сазнао тек јутро након Тијаног нестанка јер је те ноћи био у Белгији где ради као фудбалски тренер, а мобилни телефон му је био искључен.

"Задовољан сам како тече процес, имам поверења у тужилаштво и суд. Овај процес је чист и јасан. Човек треба да добије казну коју је заслужио", рекао је новинарима Игор Јурић, Тијанин отац.

На данашњем суђењу вештак, др Зоран Михаиловић из Београда, није могао да потврди шта је био узрок смрти Тијане Јурић и који је степен алкохолисаности био код оптуженог у ноћи злочина.

Из исказа Ђурића сазнало се да је те ноћи попио литар вињака и око два литра пива.

Суђење Драгану Ђурићу биће настављено 1. јуна до када вештак треба да достави процену алкохолисаности оптуженог у кобној ноћи.

број коментара 0 Пошаљи коментар